7.11.11

Els guanyadors del Sona9

Queda just una setmana per la final del Sona 9 per això avui volem repassar els guanyadors de les últimes edicions. Per començar ens preguntem: el Sona 9 és com el Nobel, un premi que ningú és capaç de recordar el nom de l'últim guanyador, o tot el contrari?

Cal dir que el Sona9 és capaç de mobilitzar qualsevol grup  que tingui ganes de fer un bon salt al món de la música en català. D'entrada, el guanyador s’endú l’enregistrament d’un disc i la signatura d’un contracte discogràfic amb la companyia que triï l’artista (ja sabem que no és fàcil gravar un CD). En segon lloc, el grup comença una campanya publicitària per Catalunya Ràdio i TV3, a més de ser portada de l’Enderrock. I per acabar, els guanyadors fan una minigira de cinc concerts en escenaris tan importants com el Mercat de Música Viva de Vic o el Festival Acústica de Figueres.

2010 L’any de la Iaia
El grup de Vic es presentava al Sona 9 amb una proposta de pop-folck que va agradar molt al jurat del concurs. Durant l’últim any la Iaia ha aconseguit fer-se un lloc a l’escena musical catalana, han tret un disc i fins i tot han debutat al Palau de la Música en el cicle BandAutors.

2009 Mine!
Des que van guanyar el Sona9, als Mine! també els va bastant bé. Gràcies al premi van enregistrar el seu segon disc, que els ha portat a fer una gira de més de 60 concerts per dins i per fora de Catalunya.

2008 Rap de Cornellà
El 2008 va guanyar el concurs Sona 9 El Nota, tres rapers de Cornellà de Llobregat que s’allunyen del hip hop tradicional i que, a més, fan música en català. Un grup reivindicatiu i molt orgullós de la seva ciutat.

2007 Compte amb els finalistes
El premi del 2007 se’l van endur The Gruixut’s, però aquell any van ser finalistes ni més ni menys que els Manel. El rock del grup empordanès The Gruixut’s ha tingut bona acollida, de fet, són una formació força consolidada dins el panorama musical català. Ara bé, també és indiscutible l’èxit aclaparador dels finalistes d'aquell any, els Manel.

Sens dubte, guanyar el Sona 9 és un pas endavant per a qualsevol grup català. Ara bé, l’èxit depèn de molts factors i, al final, és el públic qui decideix. Dit això, molta sort pels finalistes d’aquest any!

Us deixem amb la música d'un dels guanyadors del Sona9 El Nota.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada