1.12.11

Visca el submarinisme


Llengua, escola, immersió… són paraules tristament d’actualitat. Màrius Serra ja va cridar ben fort un Visca el Submarinisme!, l’11 de setembre d’aquest any. Els Ix! tampoc es volien quedar enrere i ja preparen un nou CD que porta per títol Immersió. I qui són els Ix!? Doncs un grup que porta el segell de Cadaqués, una colla de valents que s’atreveixen a produir-se els CDs, aquesta vegada, tot s’ha de dir, amb l’ajuda de Verkami i el sistema de micromecenatge. Coneguem-los una mica més!

Els Ix! van néixer el 2007 al Taller 11 de Cadaqués, una associació cultural que promou l’art contemporani. Es presenten amb una formació musical pròpia del pop-rock convencional, veu, guitarra elèctrica, teclats, baix i bateria. La música que fa aquest grup però, va des de cançons més acústiques fins a l’electrònica, sense oblidar la faceta roquera. Van començar amb una vena bastant punki i, de fet, la bateria encara conserva un aire contundent.  

Diuen que les cançons les componen entre tots, i es nota, perquè tot i que la marca del grup és present a tota la música que fan, els Ix! pertanyen a aquell tipus de bandes difícilment classificables. D’altra banda, l’arquitectura sonora està molt ben dissenyada. Bateria i baix constants, fidels. Guitarra plena i cuidada. Teclats soldadors i veu amable. La combinació està feta amb bon gust i dóna personalitat.

Finalment, volem destacar també les lletres del grup que juguen amb els sons i les paraules. Un bon exemple és la cançó Ràdio, ens agrada l’ambigüitat entre som riures i somriures, som rius i somrius.

Molta sort amb el nou disc!

Un disc, una cançó
El disc: Autòmat Infinit és el primer disc que van treure els Ix!, l’any 2008. Amb ell van aconseguir fer-se un lloc dins del panorama musical català.

La cançó: El bosc que pertany al disc Autòmat Infinit. Un bon exemple de què és la música d'Ix.


Tots menys tu!

Els Catarres es proposen anar més enllà de Jennifer i aquesta setmana presenten nou disc. Per això la cançó de la setmana la dediquem a aquest trio tan peculiar: us presentem Tots menys tu.



Tots menys tu sona rítmica, festiva i optimista, unes característiques que ja formen part del trio d’Aiguafreda. A part dels instruments que els Catarres ja portaven de sèrie ( guitarra,  contrabaix i una acordió) aquesta cançó incorpora també la bateria. A més els contratemps rítmics, constants durant tota la cançó, contribueixen a donar un to de ska suau.

També hem trobat interessant el videoclip que han gravat els Catarres, una petita història d’uns personatges que fan que la vida de les altres persones sigui una mica més alegre. Una al·legoria a la música dels Catarres? Qui sap...