23.12.11

La flor de Maria Coma


És jove però la música l’acompanya des que era tan petita, que gairebé és veterana. La veu i la música de MariaComa té la personalitat de la maduresa i la tendresa de la joventut. Acaba de presentar el seu nou disc, Magnòlia.

Després de crear la lletra, la música i els vídeos (amb una càmera de Super 8) es pot dir que el disc és transversalment seu. Està fet amb la voluntat de ser cinematogràfic i, per tant, els vídeos abstractes que ha creat Maria Coma tenen una importància fonamental en el treball final.

La música de Coma beu d’influències clàssiques, combinades amb l’experimentació. Els temes que compon són molt pianístics potser perquè, a banda de la veu, el piano és l’instrument que domina. De fet, el disc Magnòlia va ser escrit, originalment, per piano i veu i, més tard, ella mateixa el va orquestrar. Patrick Watson, Joanna Newson o Silver Mount Zion són alguns dels referents de Maria Coma, que pertany a una nova generació de cantautors joves, entre els quals  hi ha Anna Roig.

La gira de Magnòlia començarà el 2012 i anirà acompanyada per tres músics, guitarra, bateria i baix.

Un concert, un disc, una cançó
El concert: Al Zirkonia Fabrik de Berlin. Va tocar-hi per primera vegada aquest agost. Per qualsevol músic, tocar fora del seu país és un reconeixement.  

El disc: Maria Coma ha tret quatre discos, però ens quedem amb l’últim, Magnòlia. Possiblement és el més seu de tots.

La cançó: Ramats de Pomes. Més enllà de la cançó, no us perdeu el videoclip i els jocs de textures.