5.10.11

L'Empremta de Kòdul

Amics i amigues, avui us presentem el primer grup emergent català del nostre blog: Kòdul. Es tracta d'una formació que ja fa anys que corre pels escenaris i que, finalment, sembla que s'està fent un nom al panorama musical català. Després d'una primera maqueta, els bagencs s'han curtit, tocant per tota l'orografia catalana i rebent primers premis en concursos com l'Amplifica't, l'Esclat i el Fruits Rock. Finalment presenten el seu primer disc: Empremta. 



És compromès, amb un missatge polític molt reivindicatiu i la voluntat clara de defensa dels Països Catalans. Si us agrada la música valenta, no us el podeu perdre per res. Ara bé, que ningú es pensi que Kòdul és només una colla d'indepes amb un micro davant. No. Són molt més que això. Les lletres estan elaborades amb sentit i poques vegades es pot dir que trontollin. La secció de vents és també un actiu important del grup, que dóna l'aire d'ska que moltes vegades els caracteritza. Però si en alguna cosa destaca Kòdul és en el seu conjunt. El grup pot presumir de personalitat i potència amb una base de percussió molt complerta; teclats, guitarres i baix que donen gruix harmònic i, l'última incorporació, un Dj que equalitza en directe la feina de la resta dels integrants i hi afegeix un punt electrònic molt caracterísic.  

Com ja us podeu imaginar, doncs, la producció ha estat llarga. Però ha valgut la pena. Es tracta d'un treball molt aconseguit que sens dubte reflecteix què és i, sobretot, què pot arribar a ser Kòdul. Això sí, el disc no supera el directe d'aquests joves músics. La posada en escena és prou espectacular com perquè no us els perdeu si en teniu la oportunitat,.Transmeten una força, energia i entusiasme que pots grups poden aconseguir. 

Només un aspecte negatiu. Kòdul té potencial com per no deixar-se influenciar per altres grups, ja més consolidats, que els són propers en estil i que de vegades semblen imitar. És difícil començar amb una fórmula totalment pròpia i mantenir-la durant anys, però val la pena saber trobar un espai que puguin reivindicar com a grup i que els identifiqui més encara.