11.1.12

Baratos Ska Club

Avui a l’Està Sonant us presentem una de les propostes musicals més divertides que hem tractat. Ep, però divertida no vol dir dolenta. Ells són Baratos, i venen de Martorell. El poble dels peatges, sí. No sabem si és de tan pagar però Baratos són genuïnament catalans, amants de la bona festa i molt culés.





La barreja de reggae, ska i també un punt jazzística del conjunt del Baix Llobregat els dóna una personalitat força peculiar. Ja sigui amb temes propis, ja sigui versionant, l’emprempta de Pere Miró, saxofonista i arranjador de la majoria dels temes, és força present. I a més, està rodejat de vells companys de viatge, alguns dels quals amb qui porta molt de temps tocant. El primer embrió de Baratos va sorgir a l’Escola de Música de Martorell, per on han passat uns quants membres de la formació. 

Tot va començar quan un grup de nois i noies de Martorell van crear el grup No és això, que va arribar a treure una maqueta. Finalment, però, va quedar dividit, i alguns dels antics No és això es van buscar nous companys que tinguessin ganes de gresca com a principal requisit i així van néixer els Baratos. 

Hi ha hagut incorporacions, entre elles Narcís Rodríguez, cantant i germà de Joan Rodríguez, bateria, i algunes baixes, com la del baixista Roger Trilles o el pianista Àlvar Jaime, que està estudiant temporalment a Madrid; tots dos han hagut de ser substituïts. 

Musicalment, Baratos són força interessants. Temes moguts i fàcils de seguir, que fidelitzen un públic afí i que enganxen a qui no els hagi sentit mai. Presenten una formació d’ska força clàssica. El joc amb la veu i la percussió els dóna aire de reggae, mentre que els vents -saxo, trompeta i trombó- fan una funció harmònica i estilística -més d'ska- a la vegada. Les guitarres i el baix, per la seva banda, aporten amplitud, ja que el seu registre és ampli i poden fer tant de farciment com portar la veu cantant en un moment puntual. 

Us recomanem que visiteu la seva web i escolteu el seu primer disc, Tens pa a l'ull. I estigueu atents, perquè està previst que molt aviat surti el segon treball, encara pendent de nom.

Si teniu ganes de passar-vos-ho bé i sentir bona música, no dubteu en anar a algun dels seus concerts!