3.4.13

Eduard Font, sol dalt l'escenari
Havia estat l’amo dels teclats de grups com Sopa de Cabra, Glaucs i Lax’n’Busto, però aquesta vegada Eduard Font s’ha quedat sol dalt l’escenari, davant del públic de casa seva, a Torroella de Montgrí. Potser per això, se’l notava tímid o potser, simplement, perquè cadascú és com és. Text: Aina Amat

Eduard Font ha tornat als escenaris amb un primer disc en solitari acabat d’estrenar, 30 milions d’anys llum. Durant tres anys ha gravat pràcticament sol, només amb la col·laboració del músic Jesús Rovira. I és que si alguna cosa podem dir d’aquest músic, sense por d'equivocar-nos, és que és sorprenentment polifacètic. Acostumats a veure’l davant d’un piano, ens va sobtar la varietat d’instruments que és capaç de tocar tot sol: teclats, guitarra acústica, guitarra elèctrica, violí i fins i tot trompeta. Sense comptar, és clar, amb una veu càlida que alguns descobríem per primera vegada. 

El concert combinava temes propis amb cançons d’altres grups, com Motorhead. Una barreja de català i anglès, de clàssics del rock barrejats amb balades tranquil·les i cançó d’autor. Se'l veia a gust assegut a la banqueta dels teclats, tot i que també es defensa molt bé amb la guitarra. En canvi, se'l notava una mica més incòmode interactuant amb el públic, com si trobés a faltar la companyia d'una banda de rock, on la responsabilitat de "fer-ho bé" queda més repartida. 

No voldríem acabar sense fer un reconeixement a "la Sala" de Torroella de Montgrí i, per extensió, a tots aquells bars, pubs i restaurants que encara creuen en la música en directe. Gràcies!