15.12.11

Sanjosex, la nova cançó d'autor

Ni ens n’hem adonat i una altra vegada som divendres! Conseqüències immediates: 1) ja queda menys pel cap de setmana, 2) els d’aquest bloc parlem d’un grup consolidat. Avui a l’Està Sonant us proposem conèixer un cantautor de nova generació, l’empordanès Sanjosex.

Amb una guitarra i una veu peculiar, potser no de les més privilegiades, tot i que amb molta personalitat, Carles Sanjosé (Sanjosex) va començar la carrera musical el 2000. El primer disc però, no es va gravar fins el 2005 i va rebre el nom de Viva!. Va ser el punt de partida d’un artista que fins avui no ha parat de créixer.

La música de Sanjosex té la base a la cançó d’autor, amb influències del folk d’Estats Units, tot i que s’allunya d’etiquetes massa estrictes. Des del pop fins al jazz, el cantautor revisita diversos estils musicals per crear cançons amb marca Sanjosex. Uns temes que es caracteritzen per l’ús de tempos pausats i el predomini de la veu per sobre la instrumentació.

La varietat estilística es reforça gràcies a la banda que acompanya al cantautor, un baix, una bateria i un saxo, instruments molt versàtils que s’adapten amb facilitat a tots aquests estils. I per acabar, un apunt final sobre les lletres, d'inspiració quotidiana i amb la particularitat que n’hi ha vàries relacionades amb l'Empordà natal del cantautor, com Baix Ter Montgrí.

Un concert, un disc, una cançó
El concert: L’octubre de 2010 al Palau de la Música on va inaugurar el cicle Bandautors.

El disc: Viva! El primer disc de Sanjosex. Gràcies al CD es va donar a conèixer al gran públic i li van arribar els primers èxits

La cançó: Temps o rellotge, un dels temes més coneguts de Sanjosex. Us deixem amb aquesta cançó i ens retrobem dilluns.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada