7.10.11

Els incansables de Constantí


Inaugurem l’entrada dedicada als grups consolidats amb un grup que va néixer a Constantí, Els Pets! L’any 91 Sau, Sopa de Cabra, Sangtraït i els Pets omplien de gom a gom el Palau Sant Jordi. De les quatre bandes, els  tarragonins són els únics “supervivents” d'aquesta generació.

L’aventura però, començava uns quants anys més enrere, justament la nit de Nadal del 85, data del primer concert. L’èxit els va arribar relativament ràpid, primer per les comarques tarragonines i més endavant per tot Catalunya.

Lletres ben treballades i compromeses, música influenciada pel soul i admiració incondicional pels Beatles són algunes característiques d’un grup que amb els anys s’ha anat enriquint musicalment. Lluís Gavaldà, Joan Reig i Falin Cáceres són l’ànima del grup, la resta de la banda ha variat al llarg de tota la trajectòria. Tot plegat forma part d'una història d’èxits que costen de resumir en poques línies.

Si hem de triar un concert ens quedem amb el del Moll de la Fusta (Barcelona 96), que va arribar als 60.000 espectadors. I un CD? Indubtablement el “Bon Dia” (1997) que va trencar rècords amb més de 100.000 còpies venudes. La cançó ja és més difícil, per això li deixem triar al mateix Lluís Gavaldà. A una entrevista a 365d365e va dir que de totes les cançons dels Pets, Agost és de la que se sent més orgullós. 




El pròxim projecte es diu Els pets fan més teatre i és una gira renovada de Els pets fan teatre. I és que amb tants anys de carrera, un té temps de fer gairebé de tot!

1 comentari:

  1. Enhorabona pel bloc! Està molt bé i us aniré seguint!

    ResponElimina